Besplatni Hapkido seminar održan u Zagrebu

Donosimo dijelić atmosfere sa sad već tradicionalnog seminara u organizaciji Hrvatskog Saveza Tradicionalnog Hapkida. Seminar su vodili majstori Drago Barišić i Zoran Šinković koji su kroz druženje i rad prenosili dio svog bogatog dugogodišnjeg iskustva i znanja. Naravno da nismo propustili priliku i usprkos pretrpanom rasporedu došli smo trenirati i popratiti njihov rad.

Na seminaru je bilo prisutno preko sedamdeset sudionika od učeničkih do majstorskih pojaseva iz Hrvatske i okolnih zemalja. Kako je seminar besplatan i otvoren za sve vještine i sportove okupilo se tu različitih profila vježbača koji su svi zajedno razmjenjivali svoja znanja i iskustva. Bilo je tu vježbača iz Brazilske Ju Jitse, Kaidoa, Ninjutsua, bili su prisutni i članovi Europske Hapkido Unije.

 

hapkido-seminar
Majstor Drago Barišić

 

 

Praktična primjena tehnika sa štapom

U prvom je dijelu seminara majstor Drago pokazivao praktičnu primjenu tehnika sa štapom. Radile su se različite tehnike u kojima je štap kao produžetak ruke služio za izvođenje poluga i imobilizaciju protivnika. Također je pokazao kako snaga definitivno nije presudan faktor u uspješnom izvođenju takvih tehnika. Uz pravilnu tehniku i ispravan timing i fizički manji i slabiji vježbači uspješno su savladavali napadača.

 

Demo prve generacije trenera Hrvatskog Saveza Tradicionalnog Hapkida

 

 

Kao šećer u sredini seminara prikazan je kratki demo prve generacije školovanih trenera Hrvatskog Saveza Tradicionalnog Hapkida.
Grupa je to majstora koja ove godine uči i početkom iduće godine završava trenersku školu organiziranu od strane Hrvatskog Saveza Tradicionalnog Hapkida.
Školu polaze majstori različitih vještina među kojima su osim predstavnika njihovog saveza i predstavnici Europske Hapkido Unije, Ninjutsua i još nekoliko drugih vještina i sportova.
Svi oni sustavno usavršavaju svoje znanje kako bi iduće godine završili svoje školovanje i prenosili još kvalitetnije svoje znanje na svoje sadašnje i buduće učenike.

 

 

Rad vatrenim oružjem i nožem

Na trećem se dijelu seminara radila osnova obrane od vatrenog oružje i noža. Majstor Šinković naglasio je odmah na početku uvodnog izlaganja „Nadam se da vam ove tehnike nikada neće trebati! Ako se ikad nađete u toj situaciji najbolje je da kroz komunikaciju pokušate izbjeći takav sukob. Ali kao što svi znamo izbjegavanje sukoba nije uvijek moguće pa je potrebno poznavati i takve tehnike.“

 

hapkido-oruzje
Majstor Zoran Šinković

Pokazao je kako je najvažnije skloniti se s linije napada i onda dalje kroz različite tehnike onesposobiti napadača. Tu smo svi vidjeli kako takve tehnike nisu igra te da i najmanja sitnica može značiti razliku između života i teške ozlijede ili čak i smrti.
Sve to učinilo je ovaj seminar prepun praktičnog znanja koje učenici i majstori mogu dalje sami usavršavati kroz rad u svojim klubovima.

 

 

Post Author: Sensei