Croatia MMA Challange

Danas nam je veliki dan za hrvatsku MMA scenu jer u Belišću započinje prvi Croatia MMA Challenge. Informaciju smo dobili od Christiana Uskokovića koji je dopredsjednik MMA saveza i koji će na tim natjecanjima imati ulogu supervizora.
Turnir je to koji je zamišljen kao mjesto gdje će se natjecati borci iz cijele Hrvatske pod unificiranim pravilima, kako bi svi imali jednake uvjete. Dobra stvar tog turnira svakako je to što će tu mladi borci moči odmjeriti snage jedni protiv drugih i vidjeti koliko im je dobar trening i za što su trenirali sve te silne treninge.
Kako kaže sam Christian “Ista pravila i jednak tretman za sve omogućit će da se najbolji istaknu i pretvore u prave profi borce!”.

 

Belišće prvi grad domaćin Croatia MMA Challange natjecanja

 

Kao što smo već istaknuli prvo kolo ovog natjecanja održava se danas u Belišću. Nakon Belišća održat će se još natjecanja u Splitu, Zagrebu i Istri. U prosincu će se održati završni turnir u najuspješnijem gradu.

 

 

 

Sama ideja turnira je da se u prosincu iskristaliziraju najbolji borci te da se tada bore za titulu prvaka u svojoj kategoriji.
Dobra stvar je i da će natjecatelji na prvom turniru dobiti knjižice i licencu za kompletan niz turnira. Na svakom od turnira osvajat će bodove koji će se zbrajati. Sve to dovest će do jednakog tretmana svih boraca i do izdvajanja najboljih koji su skupili najviše bodova.
Kako je MMA scena izrazito popularna u svijetu i sve popularnija u Hrvatskoj ovo je vrlo važan i kvalitetan početak sistematizacije i pružanja prilike hrvatskim borcima amaterima da se istaknu i pokažu što mogu i znaju u svijetu MMA borbi.
To je i nama izrazito zanimljivo događanje pa ćemo pratiti borce koji su se tamo natjecali i istaknuli kao najbolji borci Hrvatske.
Hvala još jednom Christianu na podijeljenim informacijama i vijestima! Svim borcima želimo puno sreće i uspjeha u borbama!

 


Izvor fotografija: SportSport.ba

                            

Post Author: Sensei