Besplatno probajte Balintawak

Kako smo nedavno pisali jesen je idealno vrijeme za probu nečeg novog, tako tijekom čitavog listopada možete BESPLATNO probati Balintawak.

 

Što je Balintawak?

 

Balintawak-1Balintawak  je drevni filipinski sustav borenja u kojemu se savladava goloruka borba, te baratanje oružjem kao što su štap i raznovrsne oštrice. U Balintawak sustavu, štap se koristi kao primarni alat za obuku kako bi se polaznike upoznalo s konceptima oružja.

Vjeruje se da poznavanje baratanja oružjem smanjuje strah i paniku u stvarnim situacijama koje podrazumijevaju visoku razinu stresa.Na treninzima se prolazi kroz borbene koncepte kao što su udarci, zahvati, manipulacije i čišćenja.

Kroz Balintawak sustav osnažit ćete tijelo, poboljšati reflekse i brzinu te unaprijediti koordinaciju i agilnost. Sve to, odvija se u zdravom i ugodnom ozračju u kojem posebnu pozornost polažu na sigurnost vježbača.

Neki od glavnih ciljeva jesu:

  • Promicati pozitivna životna načela kakva se očekuju od osoba visokih moralnih vrijednosti
  • Poticati nastojanja za znanjem te osobnim razvojem i rastom
  • Postati primjerom odgovornog ponašanja prema kolegama, obitelji i zajednici

 

Kako započeti?

 

Pa sve što trebate je pojaviti se na treningu, a ostalo ćete prepustiti trenerima koji s velikim guštom podučavaju i dijele svoje znanje.

 

Gdje i kada su treninzi?

 

Treninge Balintawaka možete isprobati ponedjeljkom i srijedom u MO August Cesarec u Tkalčićevoj 33, te četvrtkom u MO Cvjetni trg u Prolazu sestara Baković u Zagrebu. Također Balintawak tim za ljude koji ne mogu trenirati preko tjedna organizira i treninge vikendom.

 

Novi seminar Richarda Cotterilla u Zagrebu

 

Osim što u listopadu organiziraju besplatnu promociju Balintawak Arnisa Balintawak tim po drugi puta organizira seminar Richarda Cotterilla u Hrvatskoj. Richard je glavni instruktor Balintawak sistema i održat će seminar 27. i 28.10. u Zagrebu

 

O Instruktoru

 

Richard je glavni europski predstavnik Taboadinog Balintawak sustava. Krasi ga 40-godišnje iskustvo u sistemima bliske borbe, edukacijski rad s vojskom i policijom te nebrojeni internacionalni seminari na kojima obučava civile.

Richard je strastven, metodičan i u potpunosti posvećen istraživanju novih načina unapređivanja vlastite vještine.
Ono što ga čini jedinstvenim je njegova nevjerojatna sposobnost da svojom metodologijom, u svakome pojedincu probudi razumijevanje vlastitih psihofizičkih mogućnosti te nauči kako da podučavamo sami sebe.

Richardova glavna ideja je stvaranje čvrste baze koja rezultira dubokim razumijevanjem mehanike pokreta te omogućuje razvoj i napredak u individualnom smislu…jer svatko od nas je apsolutno oružje koje samo treba probuditi.

 

Program seminara

 

Na seminaru će se obrađivati tehnike sa štapom, baratanje različitim oštricama, goloruka borba. Također će biti pojašnjena mehanika pokreta Balintawak Arnisa i B3 Combat sistema.
Seminar će trajati 2 dana.
Ako napravite ranu registraciju cijena će za vas biti povoljnija (600kn). Registracija nakon 10.10. bit će 750kn.
Za sami seminar potrebna vam je udobnu odjeću i obuću za trening, štap duljine 60ak cm, trening nož.

Ako nemate trening nož organizator će vam, uz prethodnu najavu, osigurati opremu za vas.
Sama lokacija seminara će biti objavljena naknadno.

Vaš Balintawak tim Zagreb!

 

Za sve informacije o ovim odličnim ponudama i događanjima možete se javiti na telefon
+385 98 1611 383 ili e-mail: sehicigor@gmail.com


Izvor teksta i fotografija Igor Šehić

Fotografije snimio Zsolt Bartha.
Pogledajte više na Defencepictures.

Post Author: Sensei