Noć borilačkih vještina – Okučani

Kad su u pitanju događanja s tematikom borilačkih vještina i sportova uvijek se rado odazovemo na poziv, a ove subote u Okučanima dočekala nas je prava poslastica! Nije bila šećerna bomba ali je bio bombastičan event!

U Sportskoj dvorani u Okučanima, u sklopu Nanbudo seminara održana je Noć borilačkih vještina. Bila je to odlično organizirana demonstracija nekoliko različitih borilačkih vještina i sportova. Cilj tog događanja bio je animirati mlade za borilačke vještine i sportove, te im približiti zdrave stilove života.

 

Nije ih bilo puno, ali su zato bili moćni!

Kako je vještina i sportova bilo 6 rado ćemo ih sve nabrojati.

noc-borilackih-vjestina

Nanbudo klub Slavonija iz Okučana sa svojim gostima iz Slovenije i Crne Gore, vrhunskim nastupom dočarali su nam, uz glasne povike, ovu modernu japansku borilačku vještinu prepunu brzih i snažnih udaraca. A tek nastup trenera Lea Rafolt, apsolutno fantastično!

 

Boksački klub Nova Gradiška atraktivnim nastupom još su jednom potvrdili zašto boks slovi kao plemeniti borilački sport. Fantastična koreografija dokaz je koliko borilačke vještine pridonose stvaranju kreativnosti.

 

Ninjutsu klinci iz Pakraca, pod vodstvom trenera Maria Tušeka iz Bujinkan Sheishin Dojo Pakrac totalno su razvalili. Dok smo čekali da program počne promatrali smo ih kako neumorno trče po dvorani i penju se po užetu kao prave Ninje. To ih nikako nije umorilo i u njima je bilo još puno snage i energije za fenomenalan nastup. nakon njih na tatamiju ostao je krš i lom – doslovce.

 

 

Kickboxing klub Impact iz Našica, pokazao je kako spoj različitih borilačkih sportova i vještina (boks, karate, taekwondo…) rezultira atraktivnim borbama koje su i dan danas među najgledanijima u svijetu. Bravo za odličan nastup!

 

Crobran iz Pakraca pod vodstvom Gordana Krajačića, prije svega nas je iznenadio jer do jučer nismo ni čuli za tu vještinu. Kažu da je Crobran vrlo efikasan sustav samoobrane, a mi smo se u to i uvjerili. Ova vještina dokazuje da nije bitna veličina i da u ovom slučaju „nađi sebi ravnog” ne drži vodu. I manji mogu savladati puno krupnijeg i snažnijeg protivnika.

 

 

Sambo i MMA klub Belišće dinamičnim nastupom približio nam je također relativno modernu rusku vještinu Sambo (SAmozaštita Bez Oružja), nastalu kao kombinacija različitih borilačkih vještina pod okriljem Sovjetske vojske u želji da unaprijede borbu prsa-o-prsa.

Njihovi pokreti toliko su brzi i energični da je objektiv našeg fotoaparata uspio zabilježiti većinom samo sjene…Sve pohvale treneru Christianu Uskokoviću.

 

I ipak malo šećera za kraj…

Nanbudo Majstor i organizator Zlatko Redžić, prije samog događanja rekao nam je “Ako samo jedno dijete počne zbog ovoga trenirati i zdravije živjeti događaj je uspio!!!”

S obzirom na to da su tribine dvorane bile pune djece i roditelja ne sumnjamo u uspjeh ovog događaja, te smo sigurni da će se djeca, na osnovu prikazanog, zainteresirati i doći u neki od klubova.
Ovo je bila hvale vrijedna inicijativa za popularizaciju borilačkih vještina i sportova. U ime Sensei webportala zahvaljujemo se svim klubovima koji su se odazvali na ovaj događaj jer znamo da to rade iz dobrih namjera i čistog entuzijazma.

A sada i šećer koji smo spomenuli…

 

 

 

Post Author: Sensei