Doshu Yoshinao Nanbu održao seminar u Zagrebu

 

Doshu-Yoshinao-NanbuBliži se kraj godine a kao šećer na kraju ove godine u Zagrebu je gostovala legenda borilačkog svijeta Doshu Yoshinao Nanbu.

Seminar se održao prošli vikend, a na seminaru je sudjelovalo 70-ak nanbudoka iz Hrvatske, BiH, Francuske, Italije, Mađarske, Norveške, Slovenije, Švicarske, Španjolske i Škotske, a dobrodošlicu gostima poželio je i Ryohei Nakajima, kulturni ataše Veleposlanstva Japana u RH.

Oko 70 polaznika u tri dana upijalo je Nanbudo s izvora. Seminar je, usto, najavio veliku obljetnicu Nanbudoa u 2018, kad slavimo 40 godina sustavnog djelovanja. Proslava će se održati u Parizu u svibnju, zajedno s Europskim prvenstvom.

Na prvom treningu ovog seminara sudjelovalo je i više djece predškolske i školske dobi te su se, uz ki nanbu taiso, radile chokusen i renzoku waza kombinacije te randori ni no i san no kata.

Drugi dan radile su se kaiten tehnike (kaiten tsuki, kaiten geri gedan) te napredne nanbu sotai bacačke tehnike.
Seminar je završio u nedjelju uz aplikaciju osnovne kate nanbu shodan.

Valja imati na umu da je ovo tradicionalni seminar pod vodstvom osnivača nanbudo vještine koji polaznicima omogućuje da budu na izvoru. To je stoga jedan i jedini pravi Nanbudo.

 

 

 

Kao takav bio je neprocjenjiv doživljaj i iskustvo koje zasigurno niti jedan polaznik neće zaboraviti, a oni koji su ga eventualno propustili priliku da to nadoknade imat će iduće godine. Seminar kojeg vodi jedna od rijetkih, još uvijek živućih, legendi borilačkog svijeta zasigurno je neponovljiv doživljaj za svakog sudionika.

 

nanbudo-seminar-zagreb

 

Na kraju jedno veliko hvala majstoru Leu Rafoltu što je informacije o ovako velikom događaju za svijet borilačkih vještina i sportova podijelio s nama.


 

Izvor teksta: Leo Rafolt

Izvor fotografija: Leo Rafolt

Post Author: Sensei