PILOXING – vruća fitness kombinacija pilatesa i boksa

Piloxing – već zvuči fantastično! Pogotovo ako ste ljubiteljice i pilatesa i boksa. Pilates je odličan za jačanje centralnog dijela našeg tijela, a boks s druge strane predstavlja snagu, energičnost i eksplozivnost, stoga je ova kombinacija točno to što vam treba!

 

Piloxing – što je to?

Ovaj holivudski fitness hit zaslužan je za fantastične figure poznatih glumica i starleta. Piloxing je stil vježbanja koji istovremeno topi masne naslage i oblikuje tijelo. Rukavice nisu tu samo imidža radi – one su dodatno opterećenje ( 250 g) za jačanje mišića. Piloxing je intervalni terening koji kombinira boks, pilates i plesne pokrete slično zumbi, a izvodi se u ritmu glazbe.

 

piloxing-sensei

 

Koje su prednosti piloxinga?

 

Kardio trening u kojem radi doslovno cijelo tijelo, poboljšava tonus mišića i kako sama osnivačica Viveca Jensen kaže – osnažuje žene da se osjećaju jake i lijepe u svojoj koži.

Kako se radi o visokointenzivnom kondicijskom treningu, ako se angažirate i date svoj maksimum možete potrošiti i do 900 kalorija.

Ostale prednosti:

  • Dinamičan i zabavan trening uz glazbu
  • Jača kondiciju
  • Topi višak masnih naslaga
  • Oblikuje mišiće
  • Poboljšava balans i držanje tijela

 

 

 

 

Gdje trenirati u Hrvatskoj?

Trenutno certificirane trenerice su Ivona butković iz Rijeke i Lana Jurčević. No na YouTube kanalima postoji puno materijala koji vam mogu pomoći da trening odradite kod kuće ako imate uvjete – par slobodnih kvadrata, laptop ili računalo, ručnik i boca vode.

 

 

Izvor fotografije:

http://dietyjsoufuj.blogspot.hr

https://i.ytimg.com

Post Author: začini život