Koppojutsu sustav – seminar 2 Shihana

Shihani Matija Kurtanjek i Darko Golubičić 22.02.2020. održali su u Zagrebu seminar o Koppojutsu sustavu koji je dio Gikan ryu i Koto ryu škola.

To su 2 od 9 škola Bujinkan Budo Taijutsua i podučava se u Bujinkanu.

Koppojutsu

U doslovnom prijevodu Koppojutsu znači vještina slamanja kostiju i zglobova. Značajka Koppojutsua je da su tehnike kratke i čvrste, a blokovi i udarci usmjereni su na kosti.

Samo kretanje je direktno, a distanca je mala. To omogućava da su tehnike izrazito opasne i razorne.

Ritam je najbitniji

Sam Soke Hatsumi naglašava da je za Koppojutsu najvažniji ritam tehnike.

Na seminaru su se vježbale tehnike u kojima se vježbao osjećaj za ritam, te se je naglašavalo da tehnika ne mora imati striktno zadanu formu, nego da se mora slijediti srž tehnike.

Tako se prilikom gledanja tehnika imalo osjećaj da svatko radi svoju tehniku, ali na kraju ishod je bio jednak – protivnik je mogao iskusiti bolni završetak i efikasnost svakog pokreta.

Želite li i vi probati i naučiti ove efikasne i zanimljive tehnike možete se javiti Shihanu Matiji Kurtanjeku na telefon +385 98 942 4248 ili Shihanu Darku Golubičiću i možete im se pridružiti na njihovim redovitim treninzima koje održavaju u Zagrebu.

Više detala o Gikan Budo Concept – tenshin no michi honbu dojou Shihana Darka Golubičića možete potražiti na njihovoj Facebook stranici:

https://m.facebook.com/GBC.HQ/

Post Author: Sensei