Lin Wan Kuen ili lančani udarac u Wing Chunu dokazano je najbrži udarac na svijetu. Trenutni svjetski rekord je preko 800 udaraca u minuti što je više od 13 udaraca u sekundi. Iako to izgleda nemoguće taj je rekord upisan i u Guinnessovu knjigu rekorda. Takvu brzinu nemoguće je postići ako nemamo ispravnu tehniku, te ako nismo opušteni prilikom izvođenja.

Kako se izvodi Lin Wan Kuen – Lančani udarac

Za izvođenje tog udarca potrebno je zauzeti osnovni stav, te ispružiti jednu ruku naprijed. Druga je ruka u pripremnom položaju uz tijelo. Šaka je položena okomito, a to je ujedno i položaj šake kada se udara cilj. Nakon udarca bitno je da se šaka koja je udarila ne povuče odmah nego se povlači tek u trenu kada je druga šaka prešla ⅔ svog puta. Na taj se način štiti tijelo od kontra napada.

Kako bi postigli i održali brzinu i ritam udaranja, bitno je da su nam ramena i ruke opušteni te da se ni u jednom trenu ne napinjemo kako bi udarac bio brži. Napinjanje nam samo usporava tehniku udarca. Jedini trenutak kada je potrebno napeti svoje mišiće je u trenu udara šake u cilj.

Jedan takav udarac nema jačinu da onesposobi protivnika ali njegova brzina i broj udaraca u kratkom vremenu mogu nanijeti ozbiljnu štetu.

Udarac je primarno potekao iz Wing Chuna, ali su ga usvojile i druge vještine i sportovi. Kako je danas normalno ispreplitanje različitih borilačkih vještina i sportova, ponekad je teško zaključiti koja je tehnika od kuda usvojena. To nije loša stvar nego prednost koja vodi u daljnji razvoj i popularizaciju vještina i sportova.