Noć borilačkih vještina u Okučanima

I ove godine u Okučanima održana je manifestacija Noć borilačkih vještina.

Najveća je to demonstracija na ovom području koja se, sada već tradicionalno, održava u sklopu seminara koji organizira Nanbudo klub Slavonija.

Domaćini su sa svojim trenerom i voditeljem Zlatkom Redžićem uložili su veliki trud kako bi Noć borilačkih vještina bila bolja iz godine u godinu.

 

Ponešto za svakog

 

Prvi su na podij izašli najmlađi članovi Sambo kluba Belišće. Oni su nam pokazali da i najmlađi mogu izvoditi pravilne i efikasne tehnike.

 

 

Za njima su nastupili članovi Aikido kluba Sancta Domenica koji su nam pokazali sklad i tečnost aikido tehnika.

 

 

Crobran nam je ove godine pripremio iznenađenje te je u svoj žustri i dinamični demo nastup uvrstio tradicionalni alat koji se nekad koristio i kao oružje kao što su malj i srp.

 

 

Po prvi puta ove godine nastupili su i članovi Wing chun kluba Rijeka koji su pokazali svoje brze i kratke tehnike. Wing chun oduvijek je poznat po iznimno brzim udarcima i neočekivanim kutevima napada.

 

 

Za njima su na podij došle Ninje iz Bujinkan Seishin Dojo Pakraca koje su pokazale da godine nisu ograničenje za njihove dinamične i ponekad akrobatske tehnike.

 

 

Ki-aikido društvo Zagreb također je prvi puta nastupilo na ovoj manifestaciji. Oni su nam pokazali kako vježbom doći do sklada sa svojim borilačkim partnerom, a time i do sklada sa sobom.

 

 

Nanbudo demo sastojao se od tri djela u kojem su članovi Nanbudo kluba Slavonija pokazali dinamiku i ljepotu nanbudo tehnika.

 

 

Majstor Leo Rafolt s članovima Nanbudo kluba Sunce prikazao je preciznost tehnike i moć savršene koncentracije kroz raznovrsne nanbudo tehnike.

 


 

Za kraj Noći borilačkih vještina ove godine organizator Zlatko Redžić priredio je veliko iznenađenje. Prikaz nanbudo tehnika odradio je u tradicionalnoj slavonskoj narodnoj nošnji i izazvao buru oduševljenja među brojnom publikom.

 

 

Svake godine sve bliže savršenstvu

 

Iz godine u godinu organizacija je sve bolja i bolja, a broj demo timova sve veći. Već sada su počele pripreme za iduću godinu te se dogovaraju novi klubovi i novi sportovi i vještine.
Interes publike je ove godine bio još veći nego prošle godine i bilo je super vidjeti prepuno gledalište koje je uživalo u svakom nastupu.

Post Author: Sensei