Oprema za trening – kupiti novo ili naći rabljeno

Zamjeni, prodaj ili pokloni!

U prošlom smo tekstu dali osnovne naputke kako odabrati izvanškolsku aktivnost. U ovom ćemo vas pokušati uvjeriti da rabljena oprema za trening koju su druga djeca prerasla nije loš izbor.

Većina nas na spomen rabljene opreme zauzme odbojan stav. Iako to, po našem mišljenju, ne bi trebalo biti uvijek tako.

Staro ili novo?

Naravno da bi nova oprema za trening bila idealna, ali ponekad to nije moguće bilo financijski, bilo iz nekih drugih razloga. Zato uvijek možemo posegnuti za jednim od oglasnika i potražiti rabljeno. Problem je kod traženja rabljene opreme da je ponekad teško pronaći pravu veličinu.

Kada se odlučimo za kupovinu nove opreme naručujemo ili odmah nađemo pravu veličinu i nemamo brigu oko toga. Znamo da je ispravna, da je nitko prije nas nije nosio i ako smo je uzeli od poznatog proizvođača trebala bi biti kvalitetna.

Sve to ipak na kraju nosi svoju cijenu, pa je takva oprema u pravilu skupa.

Kod kupovine stare opreme osim pronalaženja prave veličine potrebno je obratiti pozornost i na to da je kupljena oprema ispravna i cijela. Kada kupujete opremu za djecu ona brzo rastu i vrlo brzo prerastu kupljeno. Ne stignu iznositi navedeno pa nakon toga roditelji ne znaju što s tim. Postoje klubovi koji među svojim članovima mijenjaju opremu ili postoje oglasne ploče gdje izlažu što prodaju. Kako je to obično samo na razini jednog kluba odlučili smo na našoj Facebook stranici otvoriti grupu u kojoj ćete moći mijenjati, prodati ili tražiti opremu vezanu uz borilačke vještine i sportove.

Pokušajmo olakšati jedno drugom i uštedite nešto novaca.

Stisnite Like na našu Facebook stranicu i stavite oglas u grupu da nešto mijenjate ili prodajete.

Post Author: Sensei