Radionica taoističkog i qigong disanja

Nakon odličnog uspjeha prve radionice Mario Krot održao je i drugu radionicu taoističkog i qiqong disanja. Radionica je održana u Zagrebu 03.02., a tematski je vezana za osnovne metode taoističkog disanja.

U raznim taoističkim i qigong vježbama koriste se različite vrste disanja ovisno o stupnju na kojem se nalazi vježbač pa tako razlikujemo neke od metoda disanja kao što su:

  • prirodno disanje
  • obrnuto disanje
  • kornjačino disanje…

qiqong

Specifičnost nekih od tih disanja je što, nažalost, ne možete odmah početi tako disati. Potreban je rad i vrijeme kako bi postupno ovladali tim tehnikama disanja. U protivnom bi mogli nanijeti štetu svom tijelu, kako fizičkom tako i energetskom.
Metoda koju ćemo raditi na radionici je jednako osnovna kao i napredna i jednom kada je savladate ostaje s vama cijeli život. Za nju nisu potrebna nikakva predznanja ni posebne pripreme.
Sama metoda bazirana je na načinu kako dišu djeca, tj. bebe. To je nešto što smo s vremenom, kako su nam se tijelo i svijest mijenjali, zaboravili pa je naše disanje uzrokovano svakodnevnim obavezama i načinom života postalo poprilično plitko i površno. Metoda nas uči prirodno disanje cijelim tijelom, a ne samo našim plućima već i ostalim dijelovima kao što su npr. trbuh , leđa i sl.
Ona je podloga za sve vrste qigong energetskog rada, meditacija, tai chija i sl.borilačkih vještina. Disanje je nenaporno i tečno, te njime učimo masirati sve unutarnje organe, povećavamo kapacitet pluća i osnažujemo ih. Također radi na jačanju srčanog mišića i povećava protok krvi kroz tijelo što je posebno važno sportašima, ali i svima koji imaju bilo kakvih zdravstvenih problema.
Ovom metodom osvještavamo naše fizičko i energetsko tijelo, te se dovodimo u balans i harmoniju emocionalno i mentalno. Tako čistimo iz tijela sve napetosti i stresove koje smo nakupili.
Posebno je korisna i zaposlenim ljudima jer u kratkom vremenu nam vraća energiju i koncentraciju potrebnu za rad i oporavak.
Želite li i vi naučiti kako poboljšati svoje zdravlje, smiriti um i doprinijeti općenito boljem stanju vašeg organizma i uma javite se Mariu na mail: wudangshanzg@gmail.com ili broj +385 91 574 6610
Lokacija: Centar Kvatrić, 1 kat, Marticeva 67

Voditelj: Mario Krot
WTBA instruktor 2.stupanj
Chinese Wushu Association Duan Wei 1.stupanj
Tibetanski reiki majstor učitelj


Izvor fotografija: Innerself.com
                           DaeEssence.com

Post Author: Sensei