GYOKUSHIN RYU – jedna od 9 škola Bujinkan Ninjutsua

Kao što smo i obećali vratili smo se u TENSHIN NO MICHI HONBU DOJO kako bi vam predstavili svaku od devet škola Bujinkan Ninjutsua. Na treningu smo za prvu izabrali Gyokushin ryu.

 

GYOKUSHIN RYU škola – koje su specifičnosti

To je škola koja je proizišla iz Gyokko ryua. Specifičnost škole su požrtvovna bacanja s naglaskom na tehnike špijunaže, više nego na tehnike borbe. Škola je također poznata po upotrebi oružja od kojih je najspecifičnije nagenawa (laso). To ipak ne isključuje borbene tehnike. Mali dio njih prikazat ćemo vam u nekoliko slijedećih videa.

 

 

 

 

Na Zapadu ova vještina nije toliko poznata i informacije su prilično šture. Evo što Hatsumi kaže o Gyokushin Ryu u svojoj knjizi Hiden Ninja Submission – Gyokushin Ryu Ninpo

„To je jedna frakcija kosshijutsu koju je osnovao Sasaki Orouemon Akiyari. Karakteristika ryu nalazi se u vrsti oružja koju koristi. Gyokushin Ryu je poznat po svojim vrhunskim korištenjem nagenawa (laso).”
Nakon odrađenog treninga i nekoliko novih masnica zajedno smo otišli zadovoljni uz obećanje da ćemo se ponovno vidjeti kako bi vam približili novu školu i nove tehnike. Zato uživajte u videima dok vam ne predstavimo novu školu.

 

 

 

 

Post Author: Sensei