Škola preživljavanja u prirodi

Kao ljubitelj prirode i osoba koja više voli trening vani nego u dvorani, bio sam oduševljen kada sam došao u priliku upoznati ekipu koja je osnovala Školu preživljavanja u prirodi Agram. Nakon upoznavanja s njihovim radom i planovima za dalje, brzo smo zaključili kako bi bilo super upoznati i šire čitateljstvo s ovom zanimljivom školom.

 

Preživljavanje – iskonski nagon svake osobe

 

Ako gledamo u širem smislu svaki čovjek od rođenja do smrti bori se da bi preživio. Iako su moderne blagodati zamaglile takav pogled na život, realno svatko od nas bori se kroz život kako bi što bolje (pre)živio.

Danas se preživljavanje u svom iskonskom obliku uči i podučava u različitim vojnim specijalnim postrojbama diljem svijeta. To srećom nije potrebno “običnom” čovjeku u svakodnevnom životu, ali kako bi potaknuli ljude da se odmaknu od svojih televizora, kompjutera, mobitela i ostalih elektronskih pomagala osnovana je Škola preživljavanja u prirodi Agram.

 

 

Zašto upisati Školu preživljavanja u prirodi?

 

Glavni cilj ove škole je usporiti ovaj ubrzani životni ritam i maknuti djecu i odrasle od svakodnevne ovisnosti o elektronskim napravama kojima smo okruženi. Također žele vratiti ljude u prirodu barem vikendom, potaknuti druženje unutar obitelji zajedničkim aktivnostima, te kroz organizirane zajedničke izlete i odlaske u prirodu potaknuti timski rad i zajedništvo.

Tko se odluči na jedan od mnogobrojnih programa školovanja naučit će osnovne vještine orijentacije, fizičke pripreme, izrade i korištenja priručnih oružja i oruđa, izrade zaklona i još mnogo toga. A kroz duže programe može se doći i do zvanja školovanog Instruktora preživljavanja.

Sve to široko znanje prenijet će vam školovani instruktori, vrsni sadašnji i bivši vojni djelatnici, te gorski i planinski vodiči. Svi oni imaju dugogodišnje iskustvo i znanje koje su stjecali tijekom Domovinskog rata, u međunarodnim mirovnim misijama i na pustolovnim putovanjima diljem svijeta.

 

 

Programi za djecu i odrasle

 

Proučivši potrebe društva i naše okoline napravljeni su razni programi koji su namijenjeni i prilagođeni svim dobnim skupinama, od djece do odraslih i starijih.

Odavno je poznato da boravak u prirodi pozitivno djeluje na ljudsko zdravlje i psihu. Pa se kroz ovu školu želi kod djece razviti ljubav i pozitivan odnos prema prirodi. Na taj način se stvara baza kojom se oni razvijaju u pozitivne pojedince koji će onda isto tako djelovati i na svoju okolinu.

Prepoznavši djelovanje na zdravlje uspostavili su i započeli suradnju sa Zagrebačkim dijabetičkim društvom jer zna se da dobra fizička kondicija i kretanje pomažu u održavanju razine šećera u krvi i olakšavaju im obavljanje svakodnevnih zadataka .

Kao još jedan od zanimljivih projekata u njihovoj realizaciji naglasili su nam kako će uskoro s Udrugom veterana prve brigade Tigrovi biti odrađen projekt za njihov “podmladak” – “Tragom Tigra”. Više o svim tim i ostalim zanimljivim događanjima možete pročitati na njihovom webu.
Ako ste zainteresirani i želite se pridružiti ovoj školi slobodno kliknite na www.agram-survival.hr ili nazovite +385 92 3744 374

Post Author: Sensei